Mézes-gyümölcsös,gyömbéres tönkölydaragömbőc

Hozzávalók:
1 csésze tönkölybúzadara,
5 dkg kókusz-zsír, kis só,
3 evőkanál méz,
3 csésze tisztított-szűrt víz,
fahéj, mazsola, mogyoró, dió, vagy napraforgómag
reszelt gyömbér
idényjellegű gyümölcsök, kevés citromlé.

Elkészítés:


Felolvasztjuk a zsírt és a tönkölybúzadarát állandó keverés mellet világos barnára pirítjuk. Vizet, mazsolát,egy kis sót, fahéjat tegyük fel főni és mikor a víz felforr, óvatosan öntsük rá a megbarnult tönkölybúzadarára. Alaposan keverjük el, hogy ne legyen csomós, majd levéve a tűzről 15 percig fedő alatt hagyjuk. Kihűlés után tegyük bele a mézet, friss gyümölcsöket, olajos magokat és kis citromlevet , végül fagylaltos kanállal gombóc formában tálalhatjuk.