Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /data/web/www.egeszsegkovet.hu/templates/theme1946/html/com_content/article/blog.php on line 39

Gyógyító táplálék

Táplálékod legyen gyógyszered

Super User
Találatok: 846

 „Étrendünket úgy kell összeállítanunk, hogy minden létfontosságú vitamin nyomelem kerüljön a szervezetünkbe. Mindig a túl kevés vagy a túl sok a helytelen. Keleten úgy vélték, hogy minden testilelki nyavalya oka az, amit eszünk. Ahogy a keleti bölcsek fogalmazták: a test és a lélek nem független egymástól.” William Dufty - Cukor Blues

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy egészségük és "fogyókúrájuk" érdekében elegendő, ha az élelmiszerek tápértékét figyelik, és a magas kalóriatartalmú élelmiszerektől tartózkodniuk kell.
Ha egy kalóriatáblában megnézzük például a dió kalóriatartalmát (634 kcal/100g), akkor arra a következtetésre juthatunk, hogy nem szabad diót ennünk. Márpedig egy 50 grammnyit minden további nélkül megehetünk, hiszen a dióban lévő olajok nagyon egészségesek.

Az ételek magas kalóriatartalma általában annak köszönhető, hogy kevés bennük a víz (lásd pl. szalámifélék). Ezzel szemben a viszonylag alacsony kalóriatartalmú ételek is lehetnek ugyanolyan egészségtelenek (ld. parizerfélék), hiszen attól, hogy több víz van bennük, még arányait tekintve nem kevesebb bennük az egészségtelen zsír.

Ezen kívül étrendünk lehet nyers étrend, csakra szerinti táplálkozás, szivárvány táplálkozás, a kínai öt elem konyha, diétás, tömegnövelő…stb.

Alap ételeink sorrendben:

·         *Gyümölcs

·         * Zöldség

·         * Gabona

Ezek kombinálásával egészségesebbé tehetjük mindennapjainkat. Zöldségek nyersen és párolva is fogyaszthatók. Gyümölcsöknél a kompótokat kerüljük. Legjobb nyersen enni, és nem keverni más gyümölcsökkel. Gabonákból az árpa, köles, hajdina, barnarizs kiemelten fontosak. próbálnak
Pékáruknál a teljes kiőrlésű süteményeket válasszuk.

 DR. HENRY G. BIELER az alábbiakat írja 1965-ben kiadott könyvében:

 "Új módszereket kerestem, amelyekkel elősegíthető a szervezet méreganyag-tartalmának a kiválasztása. Az Egyesült Álla­mokban és Európában azt tanulmányoztam, miképpen használ­hatnám fel a belső elválasztása mirigyeket, legfőképpen a má­jat, a mellékvesét, a pajzsmirigyet és az agyalapi mirigyet ebben a folyamatban. Innen egyenes út vezetett egy másik terület tanulmányozásához, mégpedig hogy milyen károkat okoz a szervezetnek a különböző serkentő hatású élelmiszerek és egyéb anyagok, mint például a só fogyasztása.

Az átlagos amerikai étkezési szokásai, áfánk és a kávé, a hot-dog mustárral, fagylalt, sült hús, sült hasábburgonya, pástéto­mok, az étkezések közötti édes cola, a csokoládék, a szintetikus vitaminok és az aszpirin, mind az egészség és a megfelelő ko­leszterin szint ellenségei. Már jóval azelőtt foglalkozni kezdtem a koleszterin szerepével a szervezetben, mielőtt jól ismert foga­lommá vált a háztartásokban. Ez a könyv tartalmazza a véle­ményem a koleszterinproblémáról, és arról is, hogy hogyan lehet olyan tiszta koleszterint felépíteni a szervezetben, amelyik nem károsítja az ereket.

A könyv tartalmazza azt is, hogy mely élelmiszerek haszno­sak és melyek károsak, és hogy a szervezet hogyan reagál ezekre egészségesen és betegen. Azt is észreveszik majd, hogy bár talál­nak javaslatokat arra, hogy mit egyenek és mit ne (amikor sokkal fontosabb, hogy mit ne együnk, mint az, hogy mit együnk), de nem találnak mindent meggyógyító diétát.

Gyermekkoromban Cincinnatiban, Ohióban éltünk, négyen voltunk testvérek. Egy nap azzal leptem meg a szüleimet, hogy kijelentettem, orvos akarok lenni. Több mint ötven éve vagyok orvos, nem egy adott terület specialistája, hanem gyakorló álta­lános orvos. Kezeltem mozisztárokat és szénbányászokat, poli­tikusokat és üzletembereket, gazdálkodókat és méltóságos asszo­nyokat. Sok ezer egészséges babát segítettem a világra, többek között a saját gyermekeimet és unokáimat is. Egy évtizede még úgy gondoltam, visszavonulok, és a hobbijaimnak szentelem magam, zenét hallgatok és olvasok, szobrászkodok és hegyet mászok, és tanulmányozom a vadállatok életét. Így bezártam a rendelőt Pasadenában, és egy magas, a Csendes-óceánra néző sziklacsúcson felépítettem egy üvegfalú házat. De a betegek itt is megkerestek, közelről és távolról (még külföldről is), hogy megtanulják a helyes táplálkozást, azt a táplálkozást, ami az ő egyéni bajukat, betegségüket meggyógyítja. Bőséges elégtétel a számomra, hogy segíthettem nekik meggyógyulni, hiszen ez­alatt nemcsak orvosuk voltam, de barátjukká is váltam."

Magyarországon is egyre többen gondolják úgy, hogy ételünk egyen táplálékunk is egyben. Felismerték, hogy nem a bolti vitaminokban, hanem zöldségekben, gyümölcsökben kínálja a természet az élet gyógyító erejét.

Az orvosok betegséget próbálnak gyógyítni, vagy csak tünetet kezelni, viszont gondosan megválasztott ételeink a testi egész-ségük őrei.

Forrás: http://www.testformazas.hu/etrend.php

DR. HENRY G. BIELER Capistrano Beach, 1965